Fronsrimpel behandeling met botox

Wil jij je fronsrimpel verwijderen? Dat kan eenvoudig worden gedaan met een botox behandeling. Onze ervaren artsen zorgen ervoor dat je natuurlijke uitdrukking behouden blijft!

beautiful-stylish-woman-posing-in-studio-YLRHBAL

Botox Fronsrimpel.

Een vriendelijk en ontspannen blik

Krijg je weleens de vraag of je boos of chagrijnig bent, terwijl je je zo helemaal niet voelt? Of heb je last van hoofdpijn, migraine zelfs, zonder medische oorzaak? Dan is er een grote kans dat dit wordt veroorzaakt door je fronsrimpels. Dit zijn rimpels tussen je wenkbrauwen, boven je neus. Fronsrimpels ontstaan door het jarenlang samentrekken van de spieren tussen je wenkbrauwen. Vaak zie je dezelfde rimpels bij je vader of moeder terug.

Ze kunnen voor een boze of strenge gezichtsuitdrukking zorgen. Fronsrimpels kunnen door de spierspanning zelfs hoofdpijn veroorzaken. Wil jij je fronsrimpel verwijderen? Dat kan worden bereikt met een botox behandeling. Botox legt de spieractiviteit stil. Daardoor verdwijnen je fronsrimpels, terwijl je natuurlijke uitdrukking behouden blijft. Mensen die veel fronsen ervaren na deze rimpelbehandeling een zeer ontspannen en rustig gevoel in het voorhoofd. Het effect in de spiegel is bovendien spectaculair. Je zult er weer een stuk vriendelijker en meer ontspannen uitzien!

Fronsrimpels zijn vaak erfelijk, maar ontstaan ook doordat de ouder wordende huid steeds minder elastisch wordt. De aanmaak van onder andere collageen neemt af. Meestal begint dit proces al bij een leeftijd van 20-25 jaar. Langzaam beginnen lijnen zichtbaar te worden en deze zullen in de loop van tijd steeds dieper worden. Het zorgt voor een vermoeide en boze blik. Na jarenlang fronsen verdwijnen deze lijnen op een gegeven moment niet meer, zelfs niet als je ontspannen kijkt. Als de lijnen behoorlijk diep zijn kan het zo zijn dat Botox niet meer het gewenste effect geeft. Dan kan een combinatie van Botox met een filler behandeling vaak uitkomst bieden.

HET RESULTAAT

Wanneer zie ik resultaat en wat mag ik verwachten?

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd 2 weken af voordat je het resultaat kunt beoordelen. Mocht je na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan ben je altijd welkom voor een controle afspraak en zo nodig nabehandeling. Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de behandeling bij jouw behandelend arts plaats te vinden. Het effect van een botox behandeling zal zo’n 3 maanden aanhouden, hierna zien we je graag weer terug voor een herhaalbehandeling.

Behandeling: 10 minuten

Type injectable: Botuline toxine (Botox)

Resultaat: Na 2 weken optimaal

Herhalingsadvies: 3 x per jaar

Effect: Gemiddeld 3 maanden

OVER DE BEHANDELING

Behandeling fronsrimpel met botox

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort gesprek met een van onze artsen. Daarna begint de behandeling. De arts zal met een wit potlood de huid aftekenen. Met een zeer dun naaldje wordt er botox in de spier tussen de wenkbrauwen geïnjecteerd en de spiertjes net daarboven waardoor deze spieren tijdelijk ontspannen en de huid ter plaatse van de frons tot rust komt, je kunt niet meer fronsen. Een fijne bijkomstigheid van deze behandeling is dat de wenkbrauwen vaak frisser komen te staan.
Deze behandeling duurt slechts een aantal minuten en is vrijwel pijnloos.

nazorg

Waar moet ik op letten na de botox fronsrimpel behandeling?

Direct na de botox behandeling kun je kleine bultjes zien op of kan de injectieplek kort rood zien, door de geinjecteerde vloeistof. Deze verdwijnen normaal binnen 15 minuten na de behandeling. Je kunt direct na de behandeling je activiteiten hervatten. Nazorg van een botox behandeling is niet nodig.

Wel ontraden wij tijdens de eerste 24 uur na de behandeling intensieve inspanningen en bezoek aan de sauna of zonnebank. Het behandelde gebied mag je de eerste dagen niet masseren, laat de botox gewoon zijn werk doen. Het effect zal binnen 2 tot 3 dagen langzaam intreden en is na 14 dagen maximaal.

PRIJS

Wat kost het om fronsrimpels te behandelen met botox?

Voor de fronsrimpel is er een standaard en hoge dosering. Welke jij nodig hebt hangt af van de sterkte van jouw fronsspieren. De arts zal je hierover adviseren en het kostenplaatje zal vooraf met je worden besproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij werken uitsluitend met de echte Botox®.

 

Wat is botox?

Wil je rimpels voorkomen, de tijd stilzetten of er jonger uitzien? Botox kan daarbij helpen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Met rimpeltjes in je gezicht is niets mis, maar sommige rimpels zijn ontstaan door verdriet en zorgen. Rimpeltjes kunnen je een harde of vermoeide uitstraling geven terwijl je je helemaal niet zo voelt.

Ook op jongere leeftijd kun je last hebben van diepe rimpels. Het huidverouderingsproces gaat bij de één nou eenmaal sneller dan bij de ander. Externe factoren zoals fel zonlicht en roken hebben daar ook invloed op. Wil je daar wat aan doen? Maak dan een afspraak bij ons.

Botuline toxine, in de volksmond Botox, is een natuurlijk eiwit dat zenuwoverdracht kan blokkeren. Botox wordt verdund met een lichaamseigen vloeistof en geïnjecteerd in je huid om de activiteit van bepaalde spiertjes te verminderen. Hierdoor verdwijnen de fijne lijntjes in je gezicht en diepe rimpels worden minder zichtbaar. Een botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Het effect van botox houdt gemiddeld genomen drie maanden aan, na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer langzaam toe.

De drie meest gangbare zones voor botox zijn de voorhoofdslijnen, de fronsrimpel en kraaienpootjes. Verder kennen we nog een aantal ‘kunstjes’ met botox die verrassende resultaten geven: gummy smile, tegen het bloot lachen van tandvlees. Een lipflip, om je lip iets meer naar buiten te laten krullen. Botox tegen putjes in de kin. Botox tegen fijne lijntjes op de neusrug, ook wel bunny lines genoemd. Het liften van de neuspunt, wenkbrauwlift en het liften van de mondhoekjes. Naast cosmetische indicaties is botox geschikt om overmatige transpiratie en spanningshoofdpijn te behandelen.

Verschillende mensen, verschillende doseringen!

Niet ieder persoon heeft een even grote hoeveelheid botox nodig om een spier te laten ontspannen en daarmee een rimpel te laten verdwijnen of te verzachten. Bij een vrouw met kleine frons spiertjes in haar gezicht volstaat een kleinere dosering botox dan bijvoorbeeld een man met een sterk ontwikkelde fronsspier. Er is een grotere hoeveelheid botox nodig om een grote, sterke spier te laten ontspannen. Kortom, het is maatwerk. Wij hebben er daarom voor gekozen om verschillende doseringen aan te bieden. Voor je kraaienpootjes, frons en je voorhoofd rimpeltjes maken we onderscheid tussen een standaard dosering, en een hoge dosering. De arts zal je hierover adviseren tijdens je afspraak.

Botox nabehandeling • Touch up

Onze artsen kunnen meestal goed inschatten welke dosering botox het beste bij jou past. In sommige gevallen blijkt echter dat er toch nog een kleine hoeveelheid botox nodig is om eigenwijze spiertjes te laten ontspannen. Of vind je zelf dat je nog iets te veel beweging in de spier ziet. Als dat zo is ben je na 2 tot 4 weken na je behandeling welkom bij ons voor een botox nabehandeling. Je betaald dan een vergoeding van €17,50 voor een kleine nabehandeling of een bedrag van €35 voor een grote nabehandeling. Dit noteren we nauwkeurig in jouw dossier zodat wij tijdens jouw volgende bezoek exact weten welke dosering bij jou past.

Dit alles wordt nauwkeurig genoteerd in je dossier zodat we voor een volgend bezoek exact weten welke dosis voor jou het mooiste resultaat geeft.

Baby Botox • Mini Botox

Baby Botox is een behandeling met een lagere dosis botox, de light versie als het ware. Het is hetzelfde middel, alleen worden er mindere hoeveelheden gebruikt. Baby Botox wordt vanwege de lagere dosering ook wel mini-botox genoemd.

Er kan voor Baby Botox worden gekozen als er sprake is van lichte rimpelvorming of als botox preventief wordt ingezet tegen rimpelvorming. Het voordeel van Baby Botox is dat het resultaat subtiel is en daarmee bijzonder natuurlijk. Nadeel van baby botox is dat de werking ervan minder lang is dan bij een normale botox behandeling.

De reden om voor Baby Botox te kiezen is afhankelijk van het gewenste resultaat en zal altijd in samenspraak met de behandelend arts besproken moeten worden.

Botox, al meer dan 15 jaar de meest effectieve beauty behandeling: veilig en voorspelbaar.

Boek online eenvoudig jouw afspraak of loop eens bij ons binnen om de fijne vibe te voelen en informatie in te winnen over onze botox en filler behandelingen.