Faceslimming met botox

Als de contouren van je kaak hoekig of breed zijn kan zorgt dat ervoor dat de V-shape in het gezicht mist. Als jij een brede kaaklijn hebt, is een botox behandeling van de kaakspier een goede oplossing.

Portrait of beautiful smiling cute brunette woman model in casual beige warm sweater clothes with no makeup isolated on gray
kaaklijnverstrakking2

Prijs botox faceslimming

Botox Faceslimming.

Het schoonheidsideaal, de V-shape

In Amerika en Azië is het razend populair en ook onze Nederlandse sterren maken er graag gebruik van, faceslimming met botox. Sommige mensen zijn geboren met een brede kaaklijn, maar een brede kaaklijn ontstaat ook als je tandenknarst, met je kaken klemt of veel kauwgom eet.

Als de contouren van je kaak hoekig of erg breed zijn kan dat een mannelijke uitstraling geven. Bij de heren is dit vaak gewenst, maar meestal niet bij vrouwen. Brede kaakspieren zorgen ervoor dat de V-shape in het gezicht mist. De V-shape is hét schoonheidsideaal bij vrouwen: het geeft je een vrouwelijke en frisse uitstraling.  Je kunt eindeloos YouTube filmpjes bekijken waarop make-up artiesten laten zien hoe je door middel van ‘shaping’ dit effect creëert. Als jij een iets meer permanent effect wilt bereiken, kun je je gezicht laten ‘shapen’ met behulp van injectables en zorgen voor die aantrekkelijke V-vorm in jouw gezicht. Als jij een brede kaaklijn hebt, is een botox behandeling van de kaakspier een goede oplossing.

HET RESULTAAT

Wanneer zie ik het resultaat en wat mag ik verwachten?

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd 2 weken af voordat je het resultaat kunt beoordelen. Mocht je na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan ben je altijd welkom voor een controle afspraak en zo nodig een nabehandeling. Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de behandeling bij jouw behandelend arts plaats te vinden. Het effect van een botox behandeling zal zo’n 3 maanden aanhouden, hierna zien we je graag weer terug voor een herhaalbehandeling.

Behandeling: 10 à 15 min.

Type injectable: Botuline toxine (Botox)

Resultaat: Na 2 weken optimaal

Herhalingsadvies: 2 tot 3 x per jaar

Effect: Gemiddeld 3 tot 4 maanden

OVER DE BEHANDELING

Behandeling faceslimming met botox

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort gesprek met de arts. Daarna begint de behandeling. De arts zal met een wit potlood de huid aftekenen. Met een zeer dun naaldje wordt er botox in de kaakspier geïnjecteerd. Deze behandeling duurt slechts een aantal minuten en is vrijwel pijnloos.

Om de V-shape in je gezicht terug te brengen of te creëren wordt deze behandeling vaak gecombineerd met het accentueren van de jukbeenderen en de kin door middel van een filler. De verhouding tussen de onderkaak en de jukbeenderen is belangrijk voor een zachte, vrouwelijke uitstraling.

nazorg

Waar moet ik op letten na de behandeling?

Direct na de botox behandeling ziet u kleine bultjes of kan de injectieplek kort rood zien, door de geinjecteerde vloeistof. Deze verdwijnen normaal binnen 15 minuten na de behandeling. U kunt direct na de behandeling uw sociale activiteiten hervatten. Nazorg van een botox behandeling is niet nodig.

Wel ontraden wij tijdens de eerste 24 uur na de behandeling intensieve inspanningen en bezoek aan de sauna of zonnebank. Het behandelde gebied mag je de eerste dagen NIET masseren, laat de botox in je fronsrimpel gewoon zijn werk doen. Het effect zal binnen 2 tot 3 dagen langzaam intreden en is na 14 dagen maximaal.

PRIJS

Wat kost de faceslimming behandeling met botox?

Deze behandeling kost bij ons €198.

Wat is botox?

Wil je rimpels voorkomen, de tijd stilzetten of er jonger uitzien? Botox kan daarbij helpen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Met rimpeltjes in je gezicht is niets mis, maar sommige rimpels zijn ontstaan door verdriet en zorgen. Rimpeltjes kunnen je een harde of vermoeide uitstraling geven terwijl je je helemaal niet zo voelt.

Ook op jongere leeftijd kun je last hebben van diepe rimpels. Het huidverouderingsproces gaat bij de één nou eenmaal sneller dan bij de ander. Externe factoren zoals fel zonlicht en roken hebben daar ook invloed op. Wil je daar wat aan doen? Maak dan een afspraak bij ons.

Botuline toxine, in de volksmond Botox, is een natuurlijk eiwit dat zenuwoverdracht kan blokkeren. Botox wordt verdund met een lichaamseigen vloeistof en geïnjecteerd in je huid om de activiteit van bepaalde spiertjes te verminderen. Hierdoor verdwijnen de fijne lijntjes in je gezicht en diepe rimpels worden minder zichtbaar. Een botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Het effect van botox houdt gemiddeld genomen drie maanden aan, na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer langzaam toe.

De drie meest gangbare zones voor botox zijn de voorhoofdslijnen, de fronsrimpel en kraaienpootjes. Verder kennen we nog een aantal ‘kunstjes’ met botox die verrassende resultaten geven: gummy smile, tegen het bloot lachen van tandvlees. Een lipflip, om je lip iets meer naar buiten te laten krullen. Botox tegen putjes in de kin. Botox tegen fijne lijntjes op de neusrug, ook wel bunny lines genoemd. Het liften van de neuspunt, wenkbrauwlift en het liften van de mondhoekjes. Naast cosmetische indicaties is botox geschikt om overmatige transpiratie en spanningshoofdpijn te behandelen.

Verschillende mensen, verschillende doseringen!

Niet ieder persoon heeft een even grote hoeveelheid botox nodig om een spier te laten ontspannen en daarmee een rimpel te laten verdwijnen of te verzachten. Bij een vrouw met kleine frons spiertjes in haar gezicht volstaat een kleinere dosering botox dan bijvoorbeeld een man met een sterk ontwikkelde fronsspier. Er is een grotere hoeveelheid botox nodig om een grote, sterke spier te laten ontspannen. Kortom, het is maatwerk. Wij hebben er daarom voor gekozen om verschillende doseringen aan te bieden. Voor je kraaienpootjes, frons en je voorhoofd rimpeltjes maken we onderscheid tussen een standaard dosering, en een hoge dosering. De arts zal je hierover adviseren tijdens je afspraak.

Botox nabehandeling • Touch up

Onze artsen kunnen meestal goed inschatten welke dosering botox het beste bij jou past. In sommige gevallen blijkt echter dat er toch nog een kleine hoeveelheid botox nodig is om eigenwijze spiertjes te laten ontspannen. Of vind je zelf dat je nog iets te veel beweging in de spier ziet. Als dat zo is ben je na 2 tot 4 weken na je behandeling welkom bij ons voor een botox nabehandeling. Je betaald dan een vergoeding van €17,50 voor een kleine nabehandeling of een bedrag van €35 voor een grote nabehandeling. Dit noteren we nauwkeurig in jouw dossier zodat wij tijdens jouw volgende bezoek exact weten welke dosering bij jou past.

Dit alles wordt nauwkeurig genoteerd in je dossier zodat we voor een volgend bezoek exact weten welke dosis voor jou het mooiste resultaat geeft.

Baby Botox • Mini Botox

Baby Botox is een behandeling met een lagere dosis botox, de light versie als het ware. Het is hetzelfde middel, alleen worden er mindere hoeveelheden gebruikt. Baby Botox wordt vanwege de lagere dosering ook wel mini-botox genoemd.

Er kan voor Baby Botox worden gekozen als er sprake is van lichte rimpelvorming of als botox preventief wordt ingezet tegen rimpelvorming. Het voordeel van Baby Botox is dat het resultaat subtiel is en daarmee bijzonder natuurlijk. Nadeel van baby botox is dat de werking ervan minder lang is dan bij een normale botox behandeling.

De reden om voor Baby Botox te kiezen is afhankelijk van het gewenste resultaat en zal altijd in samenspraak met de behandelend arts besproken moeten worden.


Prijs botox faceslimming

Maak een afspraak

Botox, al meer dan 15 jaar de meest effectieve beauty behandeling: veilig en voorspelbaar.

Boek online eenvoudig jouw afspraak in of loop eens bij ons binnen om de fijne sfeer te voelen en informatie in te winnen over onze behandelingen.