×

Botox

Onobotulinum toxine A, beter bekend als ‘botox’, zorgt ervoor dat spiertjes gedeeltelijk of zelfs compleet ontspannen. Op die manier kunnen bepaalde rimpels perfect behandeld worden: fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels op het voorhoofd. Daarnaast kunnen we met Botox bepaalde trucjes uithalen, de Botox Geheimen. Zo kan Botox ervoor zorgen dat je bovenlip iets meer naar buiten krult, of je neustip iets wordt gelift, of bijvoorbeeld je wenkbrauwen iets worden gelift. Tot slot kan Botox ook worden gebruikt om klachten van hoofdpijn te verminderen, en om tandenknarsen tegen te gaan (Faceslimming). 

Botox is volledig afbreekbaar. Daarom is Botox een van de allerveiligste behandelingen voor rimpels en rimpeltjes. Ongeveer twintig jaar geleden is de firma Allergan begonnen met rimpelbehandeling met Botox. Zij gebruiken de merknaam Botox en Vistabel. Bij Dr. Penny werken wij met (dé echte) Botox van firma Allergan. 

Prijs per zone
Gebieden in het gezicht die we met Botox kunnen behandelen verdelen we onder in zone’s. Zo vormt de fronsrimpel één zone. De voorhoofdrimpels vormen één zone. De kraaienpootjes links en rechts vormen samen één  zone. Bekijk hier onze Botox prijslijst.

Welke dosis heb ik nodig?
Niet ieder persoon heeft evenveel Botox nodig om een rimpel te behandelen. Een vrouw met kleine fronsspiertjes in haar gezicht heeft minder eenheden nodig dan een man met bijvoorbeeld een sterk ontwikkelde fronsspier. Er is een grotere dosis nodig om een grote, sterke spier te laten ontspannen. Wij bieden je daarom voor de zone’s kraaienpootjes, frons en voorhoofd een Standaard dosis aan, en een Hoge dosis. De arts adviseert je hierover tijdens je afspraak. 

Top Up Botox
Als je voor het eerst bij ons komt, is het niet altijd direct duidelijk op welke dosis jij het beste reageert. Hiervoor kiezen we dan liever voor een standaard dosering (dosis die voor de meeste mensen voldoende is), waarna zo nodig een Top Up kan worden gegeven, na 2 tot 4 weken, tegen een kleine vergoeding (€17,50). Dit alles wordt nauwkeurig genoteerd in je dossier zodat we voor een volgend bezoek exact weten welke dosis voor jou het mooiste resultaat geeft.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
Na 3-5 dagen ga je effect zien van de behandeling. De werking is pas optimaal na twee weken en het effect blijft gemiddeld 3 maanden aanhouden. Als je de behandeling al een tijdje laat uitvoeren zal je merken dat het effect steeds iets langer zal aanhouden.

 

Maak een afspraak

 

  • BIG geregistreerde artsen
  • Gecertificeerde producten
  • Gratis, vrijblijvend consult
  • Scherpste prijzen